Stiri

Cel mai scump Autoturism din lume Rolls-Royce - Sweptail

Amanet Auto

Cea mai scumpă mașină nouă din lume

Luxul a ajuns la un alt nivel cu Sweptail, cea mai scumpă mașină nouă din lume. Autoturismul Rolls-Royce Sweptail a fost prezentat la Concursul de Eleganță de la Villa d'Este. Caroseria lucrată manual și interiorul inspirat de ambarcațiunile de lux sunt ingredientele celei mai scumpe mașinii

Când activezi în segmentul de lux este destul de complicat să aduci lucruri care să surprindă cu adevărat. Dar Sweptail știe cum să intre din nou în prim-plan. Cu ocazia Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, Sweptail a fost pus in fața publicului numeros. Rolls-Royce Sweptail folosește platforma lui Phantom Coupe, dar caroseria și interiorul au fost proiectate după gustul clientului. Conform oficialilor, este pentru prima dată când un client alege să se implice atât de mult într-un proiect, Un alt lucru extrem de interesant este prețul plătit de clientul a cărui identitate a rămas anonimă. Zvonurile spun că Rolls-Royce Sweptail costă peste 10 milioane de euro și astfel devine cea mai scumpă mașină nouă din lume.

Caroseria a fost lucrată manual, interiorul abundă în accesorii realizate din lemn nobil, iar în habitaclu pot călători doar două persoane. Conform declarațiilor făcute de oficialii constructorului britanic, clientul misterior a fost profund impresionat de caroseriile de Rolls-Royce din anii '20 - '30. Interiorul a fost inspirat de iahturile de lux.